Ytbehandlingar av trägolv

Vilket utseende och funktion du ska ha på ditt golv kan varieras beroende på vilken ytbehandling som väljs till det nyslipade trä- eller parkettgolvet.

Lack

Ett trägolv som behandlats med golvlack har den fördelen att det är lättstädat och kräver ett minimalt underhåll och är mycket slitstarkt. Vår golvlack är fukttålig och okänslig för normalt förekommande hushållskemikalier. Lämpligast golvytor för golvlack är kök, hall, sovrum samt vardagsrum.

Lacker finns i olika glanshet, från matt till högblankt. Ett lackat golv ger ett högklassigt och proffsigt slutresultat som skyddar och bevarar golvets skönhet under många år framöver.

Olja

Ett oljat golv får en mjuk vänlig yta där oljan framhäver golvets skönhet. Eftersom oljan förenar sig med träet får den en slagtålig yta. Ett jack i golvet syns inte så mycket och jacket kan man lätt få att försvinna genom att väta fibrerna som då reser sig. Oljan förenar sig med träet till skillnad från lacken som ligger som ett skikt ovanpå.

Ett oljat parkettgolv kräver inledningsvis något mer underhåll än ett lackat golv, men ger i utbyte en slitstark och behaglig yta, där träets ådring och struktur vackert framgår. Med oljebehandlingen bibehåller du också träkänslan och får golvet relativt halksäkert och antistatiskt.

Oljebehandling av trägolv är en ytbehandling som är väl lämpad både för offentlig miljö med hårdare slitage och i privatbostäder har oljade trägolv sin givna plats.

Infärgning

Varför inte förändra utseendet helt på ditt golv och hitta din stil med en infärgning av golvet. Med dagens moderna kulörer som kan blandas med varandra är möjligheterna att förändra och förnya ett trägolv nästan obegränsade.

Du behöver inte lägga in ett nytt golv – ge i stället det gamla trägolvet din personliga prägel med en ny färg. Ett ljusare golv med en vitpigmentering som lyser upp hela rummet eller ett mörkare golv som framhäver golvets djupa lyster.

Efter en infärgning kan golvet behandlas med olja, hårdvaxolja eller lack för att du ska få ett golv precis som du vill ha.

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja är baserad på naturliga vegetabiliska oljor och vaxer. Den ger en djuppenetrerande ytbehandling och framhäver naturmaterialets naturliga egenskaper och utseende.

Hårdvaxoljan är extremt vatten- och smutsavvisande och fungerar även utmärkt på köksbänkskivor, bord, bardiskar mm.

Ytan är enkel att förbättra och tillåter punktrenovering utan komplicerad teknik eller synbara märken.

9193050_2_10